نقشه راه برنامه نویسی پایتون در سال 2022

ساخت وبلاگ

نقشه راه پایتون در سال 2022, پایتون جزو سریع‌ترین و محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی است. این زبان برنامه‌نویسی در اواخر دهه 80 میلادی ایجاد و پیاده‌سازی شد. مهم‌ترین ویژگی پایتون، نزدیک بودن آن به زبان محاوره‌ای می‌باشد. همین ویژگی باعث تبدیل شدن آن به پرطرفدارترین زبان برنامه‌نویسی شده است. این زبان برنامه‌نویسی که سریع ‌الرشدترین زبان برنامه‌نویسی در جهان است نه فقط در میان مهندسان کامپیوتر، بلکه برای دانشمندان و ریاضی‌دانان، تحلیل‌گران داده، مهندسان شبکه و حتی کودکان نیز جذاب می‌باشد.

اما شاید این سؤال برای شما به وجود آمده باشد که روش یادگیری این زبان برنامه‌نویسی چگونه است؟ یا اینکه کدام مجموعه آموزش برنامه‌نویسی برای یادگیری پایتون مناسب می‌باشد؟ برای یادگیری پایتون باید حتما هدفی داشته باشید. از خودتان بپرسید که برای چه هدفی می‌خواهید زبان برنامه‌نویسی پایتون را یاد بگیرید؟

ایجاد برنامه‌های تلفن همراه و یا کامپیوتر، تحلیل داده و مصور‌سازی آن‌ها، اتوماتیک کردن فعالیت‌هایی مثل ایجاد و تغییرنام پوشه‌ها و بارگذاری آن‌ها روی یک سرور، ساخت سیستم‌های بر پایه‌ هوش مصنوعی و یادگیری ماشین تعدادی از کاربردهای این زبان برنامه‌نویسی است، که هر یک می‌توانند یکی از اهداف شما برای یادگیری زبان پایتون باشند.

فایده مشخص کردن هدف برای یادگیری زبان پایتون این است که به شما کمک می‌کند بهترین مجموعه آموزش پایتون را برای رسیدن به هدف مورد نظرتان انتخاب کنید. در این مقاله از مجموعه آموزشی مداد سبز اطلاعاتی که برای تدوین نقشه راه یادگیری زبان پایتون لازم دارید را بیان می‌کنیم.

 

نقشه راه یادگیری پایتون در سال 2022

اگر شما تازه‌کار هستید، باید بدانید که پس از تعیین هدف برای آموزش زبان برنامه‌نویسی پایتون باید یک نقشه راه یادگیری برای این زبان داشته باشید تا در مسیر درستی برای یادگیری آن قرار بگیرید. در این مقاله از مجموعه مقالات آموزش پایتون می‌خواهیم پیش زمینه لازم برای تدوین نقشه راه یادگیری پایتون را بیان کنیم. اطلاعاتی راجع به ماهیت زبان برنامه‌نویسی پایتون، ماژول‌ها، دستورها پایه‌ای، الگوریتم‌های پایتون، فریم‌ورک‌ها و کتابخانه‌های پایتون. برای آشنایی با نقشه راه یادگیری پایتون در سال 2022، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

پایتون چیست؟

پایتون چیست؟ در دنیای کامپیوتر زبان‌های برنامه‌نویسی متعددی با ویژگی‌ها و کاربردهای مختلف‌شان بر اساس نیاز دوره‌ خود ابداع شده‌اند. پایتون یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی سطح بالا، ماژولار، مفسری و شیء‌گرا است. همان‌طور که در مقدمه هم گفتیم، زبان برنامه نویسی پایتون در اواخر دهه 80 میلادی ایجاد و پیاده‌سازی شد.

ماژول های پایتون

ماژول‌ها در پایتون در واقع فایل‌هایی از کدهای پایتون هستند که می‌توانند در قالب توابع مختلف برای استفاده در این زبان برنامه‌نویسی مورد استفاده قرار بگیرند. در واقع یک ماژول‌ فایلی از تعاریف و دستورها پایتون است که برای شکستن برنامه‌ها به فایل‌های کوچک و قابل مدیریت، مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این ماژول‌های پرکاربرد را می‌توان چندین بار و در برنامه‌های مختلف وارد کرد. به این صورت که به جای کپی کردن کدهای پرتکرار، آن‌ها را در قالب یک ماژول نوشته و در برنامه ایمپورت می‌کنیم.

 

دستورها پایه‌ ای در پایتون

به طور کلی دستورها پایه‌ای پایتون به دو دسته Simple و Compound  دسته‌بندی می‌شوند. در این مقاله  قصد داریم با مثال‌هایی، به بررسی این دو دسته از دستورها برنامه‌نویسی بپردازیم.

  • دستورها ساده یا simple statements در پایتون

دستورهای ساده یا Simple statements دستوراتی هستند که در یک سطر منطقی پیاده‌سازی می‌شوند. مانند دستورpass، import، دستورهای فراخوانی توابع، انتساب و…

  • دستورها مرکب یا compound statements در پایتون

این نوع دستورها گروهی از کدهای پایتون‌ هستند که می‌توانند یک بخشی یا چندبخشی باشند. مثلا دستور def که برای تعریف یک تابع استفاده می‌شود که یک دستور مرکب یک بخشی است یا دستورهای شرطی if/ elif/ else که دستورها چندبخشی در پایتون هستند. این نوع دستورها شامل یک سرآیند یا Header و یک بدنه یا اصطلاحا suite می‌باشند. هرسرآیند با یک کلمه کلیدی شروع شده و با علامت (:) پایان می‌یابد.

مشاهده کامل: مقالات آموزش برنامه نویسی

 

شی‌ء گرایی در پایتون

برنامه‌نویسی شیء‌گرایی یا Object-Oriented Programming یا OOP یک الگو یا روش تفکر در برنامه‌نویسی است که از دهه 60 میلادی بر اساس دنیای واقعی مطرح شده است. به زبانی که از این الگو پشتیبانی کند، زبان شیءگرا نامیده می‌شود. برنامه نویسی شیءگرا در قالب دو مفهوم کلاس و شیء ایجاد می‌شود. در واقغ در برنامه‌نویسی شی‌گرا، هر برنامه در قالب موجودیت‌هایی کوچک که همان اشیا هستند و با یکدیگر تعامل دارند، تعریف می‌شود. هر کلاس واحدی از برنامه است که تعدادی از داده‌ها و عملیات روی آن‌ها را در خود نگهداری می‌کند و هر شیء هم حالتی مشخص از یک کلاس است.

جهت ادامه مطلب به سایت منبع مراجعه کنید.

منبع: نقشه راه برنامه نویسی پایتون در سال 2022

برنامه نویسی و تکنولوژی...
ما را در سایت برنامه نویسی و تکنولوژی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : امیر پیری amirpiry بازدید : 101 تاريخ : شنبه 22 مرداد 1401 ساعت: 21:15